Plantaardig helgeel geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_09
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig met wouw helgeel geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is geverfd met wouw (Reseda Luteola), van oudsher dé plant waarmee in Europa geel werd geverfd. Op deze lichte wollen stof worden daarmee mooie resultaten bereikt. De in een platbinding geweven wol is licht (110 gr/m2), soepel vallend en half doorzichtig. Mooi om kleding van te maken maar ook voor accessoires als sjaals en zelfs voor gordijnen is deze toepasbaar.

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.


Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Reseda Luteola 10%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten