Naaigaren van biologische katoen

Forbitex
FT_4826 GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Oranje naaigaren van biologische katoen

Oranje naaigaren van GOTS-gecertificeerde Egyptische Giza-katoen (biologisch). Egyptische katoen is bekend om zijn langvezeligheid, goede spineigenschappen en zijn treksterkte. Dat betekent dat er flink wat kracht op kan worden uitgeoefend voordat het breekt. Daarnaast is dit garen ringgesponnen en gekamd waardoor het niet alleen sterk is maar ook zacht aanvoelt.
Dit garen wordt zowel gebruikt door professionals als door hobbyisten. De klosjes zijn gemaakt van hergebruikt hout en op een klosje zit 100 meter naaigaren.

Technische specificaties

SAMENSTELLING: 100% biologische katoen
HOEVEELHEID PER KLOSJE: 100 meter
GARENNUMMER: Nm 50/2
LICHTECHTHEID: 3/4
CERTIFICERING: GOTS


GOTS-gecertificeerd naaigaren

Dit naaigaren is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het bekendste keurmerk voor biologische textiel. Garens, stoffen en kleding met dit keurmerk vertegenwoordigen het ultieme op het gebied van ecologische en duurzame productie. Voor jou biedt het de zekerheid dat de katoen waarvan dit garen is gesponnen werkelijk biologisch is geteeld, zonder het gebruik van insecticiden of pesticiden. Daarnaast biedt de certificering je de garantie dat gedurende het volledige productieproces op een sociaal verantwoordelijke wijze is gewerkt.
Dit betekent onder andere:

  • geen genetische manipulatie
  • geen schadelijke chemicaliĆ«n
  • geen kinderarbeid
  • geen kleurstoffen die bekend staan als allergeen

Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Hier vind je ons GOTS-certificaat

 

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Oranje