Boxershort van Tencel

Saint Basics
SB_Paula
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Boxer van tencel

NB: Dit artikel gaat uit de collectie en kan niet worden nageleverd.
Boxer van tencel (95%) en elastaan (5%). De boxer heeft korte pijpjes. In de band van de boxer is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de boxer in model te houden. Tencel is gemaakt van eucalyptus, waardoor ze ademend, antibacterieel en vochtregulerend zijn.

  • Zeer flexibel
  • Korte pijpjes
  • Kleine hoeveelheid elastaan
  • Gemaakt van eucalyptus
De boxer is gebreid in een donkerblauwe kleur en heeft brede band. Een uniek product vanwege zijn goede eigenschappen; tencel heeft een hoge rekbaarheid en is erg sterk. Door het materiaal is dit een perfecte boxer om in te sporten of te relaxen. De boxer is afgewerkt met een zachte broekband en het heeft geen schurende labels, dit maakt het extra comfortabel. Materiaal: 95% tencel en 5% elastaan Kleur: Donkerblauw
Ontwerp: Boxer
Fabrikant: Saint Basics
Wasvoorschrift: 40 graden

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: blue moon
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 40 graden
Gerelateerde Producten