Boxershort van Tencel

Saint Basics
SB_Paula
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Boxer van Tencel

Hier is St. Paula, de super vrouwelijke boxer met een klein pijpje, het perfecte broekje om in te sporten of te relaxen. Als je een sportief type bent, dan is deze boxer een absolute must have. Deze trendy en sportieve shorts zijn gemaakt van superzachte eucalyptus, waardoor ze ademend, antibacterieel en vochtregulerend zijn. St. Paula is afgewerkt met een zachte broekband en heeft geen schurende labels.


Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: blue moon
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 40 graden
Gerelateerde Producten