Tanktop van Tencel

Saint Basics
SB_Silke
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blue moon tanktop van Tencel

Sexy tank top met een stoere pasvorm, gemaakt van eucalyptus! Dankzij deze revolutionaire stof heb je een t-shirt dat zachter is dan zijde, beter dan bamboe en koeler dan katoen. Het shirt is ademend, antibacterieel en vochtregulerend. Daardoor blijf je lekker fris! St. Silke is perfect om in te sporten, maar ook fijn om onder je kleding te dragen. Valt lekker lang, sluit mooi aan en heeft geen schurende labels.

Wat is tencel?


Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: blue moon
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 40 graden
Gerelateerde Producten