Bralette van Tencel

Saint Basics
SB_Charlie
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte bralette van tencel

Comfortabele bralette van Tencel! Beugelvrij om je natuurlijke vormen te doen uitkomen. En heerlijk zacht en comfortabel. De Tencel stof wordt gemaakt van eucaplytus en is zachter dan zijde, koeler dan katoen. Zo blijf je lekker fris! St. Charlie heeft geen schurende labels en combineert mooi met een eucalyptus hipster of slip.


Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: zwart
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 40 graden
Gerelateerde Producten