Nachthemd van biologische wol en zijde

Engel
EN_774912_blauw_GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Nachthemd van biologische wol en zijde met lange mouwen

Lichtblauw nachthemd van fijngesponnen biologische merinowol (70%) en zijde (30%). Het nachthemd heeft een ronde hals, lange mouwen en is gebreid in een fijn ribbeltje dat zorgt voor elasticiteit en bewegingsvrijheid. De onderkant en de boordjes van de mouwen zijn licht krullend afgezoomd wat aan het nachthemd een romantische touch geeft. Het hemd is met een milieuvriendelijke methode machinewasbaar gemaakt. Dit product is GOTS-gecertificeerd (made with organic).
 
  • Fijne ribbel
  • Machinewasbaar
  • GOTS-gecertificeerd


Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde, kan direct op de huid worden gedragen. Een nachthemd van wol en zijde ondersteunt een gezond huidklimaat en draagt bij aan een goede nachtrust. Wol heeft een goed isolerend vermogen. Daarom draagt nachtkleding met wol ertoe bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft, niet alleen 's winters maar ook 's zomers. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht. Volgens onderzoek aan de universiteit van Sydney slapen mensen in nachtkleding met wol langer, dieper en beter.
 
Materiaal: 70% biologische wol, 30% zijde
Kleur: Lichtblauw
Ontwerp: Knielang model, grote ronde hals, extra lange mouwen en rolzoompjes
Fabrikant: Engel Natur
Wasvoorschrift: 30 graden


Wol-zijde kleding in vorm houden

Kleding van wol en zijde is veel gemakkelijker te onderhouden dan vaak wordt gedacht, omdat dit materiaal vuilafstotend is en zichzelf regenereert als het wordt gelucht. Ideaal is: een nacht dragen, twee dagen luchten. BacteriĆ«n doen het goed in warme en vochtige omstandigheden. Het ademende en vochtregulerende vermogen van wol zorgt voor een goed micro-klimaat tussen huid en kleding en voorkomt dat deze omstandigheden ontstaan. Wassen dient voorzichtig te gebeuren, op de hand en in lauw water. Wringen of hard wrijven wordt afgeraden, omdat het materiaal anders kan vervilten.

Materiaal: 70% biologische wol, 30% zijde
Kleur: Blauw
Fabrikant: Engel Natur
Reinigen: Handwas
Keurmerk: GOTS voor de wol
Gerelateerde Producten