Herensokken van biologische wol en linnen

Hirsch
HI_152014_hr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze sokken van biologische wol en linnen

Sokken van biologische wol (70%) en linnen (30%). De kenmerkende eigenschappen van wol zijn dat het lekker warm is en het een hoge natuurlijke vochtopname heeft. Linnen staat bekend om de stevigheid van het materiaal. Ook kan linnen veel vocht opnemen zonder nat aan te voelen.
In het boordje van de sok is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de sokken in model te houden. De wreef en enkel van de sok zijn gebreid in een ribbel, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Ook is op deze sokken de speciale ketteltechniek toegepast, waardoor de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat zijn, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.

  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Kleine hoeveelheid elastaan in boordje
  • Extra flexibiliteit door ribbel
  • Platte naden

De sokken zijn gebreid in een donkergrijze kleur, die nagenoeg overal bij "kan". De naden van de sokken in de tenen en hakken zijn nauwelijks voelbaar door de ketteltechniek. Dit is niet alleen comfortable, maar het ziet er ook beter uit. De katoen in de sokken zorgt ervoor dat deze aangenaam aanvoelen. Door de wol kunnen de sokken veel vocht opnemen, zonder klam aan te voelen. De sokken zijn gebreid in hele fijne ribbeltjes, waardoor ze prettig dragen.

Materiaal: 55% Biologische katoen, 45% machinewasbare scheerwol
Kleur: Donkergrijs
Ontwerp: Kniekousen
Fabrikant: Grödo
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden
Maatvoering: EU Schoenmaten

Over de makers

In 1928 begon herbergier, tevens handelsvertegenwoordiger, Franz Kloppenborg sr. een sokkenfabriek in het dorp Laer, niet ver van Münster. Zijn eerste breimachines plaatste hij in een destijds weinig gebruikte feestzaal.
Kloppenborg en zijn bedrijf Hirsch (het Duitse woord voor ‘hert’) maakte aanvankelijk vooral sterke sokken voor arbeiders in de industrie en in de landbouw, sokken die wel tegen een stootje konden. In de jaren 1980 werd begonnen met een collectie die bestond uit zuiver natuurlijke vezels en die gaandeweg steeds belangrijker werd. Hirsch Natur was een van de grondleggers van IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) en is daarnaast ook GOTS-gecertificeerd.
Er wordt gewerkt met de modernste elektronische sokkenmachines, maar nog steeds worden veel handelingen handmatig verricht. Het bedrijf verwacht dat het binnenkort voor 100 procent kan overschakelen op zonne-energie.

Materiaal: 70% biologische wol, 30% linnen
Kleur: donkergrijs melange
Fabrikant: Hirsch Natur
Reinigen: 30 graden
Gerelateerde Producten