Damessokken van biologische wol en linnen

Hirsch
HI_152014_vr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze damessokken van biologische wol en linnen

Sokken in een donkergrijze melange-optiek van de Duitse sokkenbreierij Hirsch-Natur. Faire en sociaal verantwoorde productie, garens uit een menging van gecertificeerde biologische merinowol (70%) en linnen (30%). De wol is van de fijnste (en daardoor zachtste) kwaliteit, linnen geeft de sok een speciale look en greep, maar geeft er ook een sterkte aan die normaal alleen met polyamide bereikt kan worden. Wol en linnen zijn beide vuilafstotende en ademende vezels.
Deze sokken van 100% natuurlijke materialen zijn ideaal voor ‘soft sport & fitness’: fietsen, wandelen, golf maar ook om een rondje te joggen.

  • Fair geproduceerd
  • Hoogwaardige natuurlijke materialen
  • Zacht en toch sterk

Over de makers

In 1928 begon herbergier, tevens handelsvertegenwoordiger, Franz Kloppenborg sr. een sokkenfabriek in het dorp Laer, niet ver van Münster. Zijn eerste breimachines plaatste hij in een destijds weinig gebruikte feestzaal.
Kloppenborg en zijn bedrijf Hirsch (het Duitse woord voor ‘hert’) maakte aanvankelijk vooral sterke sokken voor arbeiders in de industrie en in de landbouw, sokken die wel tegen een stootje konden. In de jaren 1980 werd begonnen met een collectie die bestond uit zuiver natuurlijke vezels en die gaandeweg steeds belangrijker werd. Hirsch Natur was een van de grondleggers van IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) en is daarnaast ook GOTS-gecertificeerd.
Er wordt gewerkt met de modernste elektronische sokkenmachines, maar nog steeds worden veel handelingen handmatig verricht. Het bedrijf verwacht dat het binnenkort voor 100 procent kan overschakelen op zonne-energie.

Materiaal: 70% biologische wol, 30% linnen
Kleur: grijsmelange
Fabrikant: Hirsch Natur
Reinigen: 30 graden
Gerelateerde Producten