Dames sneakersokken van biologische wol en linnen

Hirsch
HI_052007
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijze dames sneakersokken van biologische merinowol en linnen

Lichte sneakersokken in grijsmelangekleur van de Duitse sokkenbreierij Hirsch-Natur. Gemaakt uit een mix van 70% biologische merinowol en 30% linnen, een menging die ervoor zorgt dat de sokken zowel zacht als sterk zijn. De sterkte die het linnen aan de sokken geeft, kan normaal alleen met polyamide bereikt worden.
De sokken zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, en ideaal voor 'soft sport & fitness': fietsen, wandelen, maar ook om een rondje te joggen. De sokken zijn voorgewassen, klaar om te dragen.

  • Fair geproduceerd
  • Hoogwaardige materialen
  • Prettig gevoel aan je voeten

Over de makers

In 1928 begon herbergier, tevens handelsvertegenwoordiger, Franz Kloppenborg sr. een sokkenfabriek in het dorp Laer, niet ver van Münster. Zijn eerste breimachines plaatste hij in een destijds weinig gebruikte feestzaal.
Kloppenborg en zijn bedrijf Hirsch (het Duitse woord voor ‘hert’) maakte aanvankelijk vooral sterke sokken voor arbeiders in de industrie en in de landbouw, sokken die wel tegen een stootje konden. In de jaren 1980 werd begonnen met een collectie die bestond uit zuiver natuurlijke vezels en die gaandeweg steeds belangrijker werd. Hirsch Natur was een van de grondleggers van IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) en is daarnaast ook GOTS-gecertificeerd.
Er wordt gewerkt met de modernste elektronische sokkenmachines, maar nog steeds worden veel handelingen handmatig verricht. Het bedrijf verwacht dat het binnenkort voor 100 procent kan overschakelen op zonne-energie.

Materiaal: 70% biologische wol, 30% linnen
Kleur: grijsmelange
Fabrikant: Hirsch Natur
Reinigen: 30 graden