Vest van biologische wol

Engel
EN_584430_grijs
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Licht getailleerd vest van biologische wol

Grijs vest van dikke merinowol (biologisch), zacht aanvoelend en prettig warm. Het vest is voorzien van een stevige ritssluiting, heeft een grote opstaande kraag en zakken die zijn weggewerkt in de zijnaden. De zakken zijn afsluitbaar met een ritssluiting. Over het voorpand lopen twee deelnaden die voor een beetje taillering en een sportieve look zorgen. Gecertificeerd door IVN
  • Biologische wolfleece
  • Grote kraag
  • Zakken met ritssluiting

Over de wolfleece

Voor dit vest is uitsluitend gebruik gemaakt van de fijnste kwaliteit biologische merinowol uit Argentinië. Biologische wol betekent dat de schapen, maar ook het land waarop ze staan, niet worden bespoten met insecticiden. Mulesing is niet toegestaan. Merinowol is de fijnste en daardoor zachtste schapenwol. De wol uit Argentinië wordt vaak hoger ingeschat dan die uit Australië omdat de schapen door het gure Patagonische klimaat (extreme temperatuursverschillen) een dichtere en sterker gekroesde wolkwaliteit hebben.

Voor het maken van de wolfleece wordt de gesponnen wol eerst tot doek gebreid, en vervolgens vervilt. Door de vervilting wordt de wol vaster, dikker en tevens beter water- en vuilafstotend.Wol is een vezel die zichzelf regenereert. Dat betekent dat luchten eigenlijk voldoende is om het product weer op te frissen. Dient het vest toch gewassen te worden, dan dient dit voorzichtig te gebeuren: handwas in lauwwarm water, bij voorkeer met een speciaal wolwasmiddel en zonder sterk te wrijven.

Engel Natur: voorbeeldig en consequent

Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Engel Natur doet niet alleen ontwerp en verkoop, maar heeft ook een eigen productie-afdeling, een breierij. Directeur Gabriele Kolompar is een van de pioniers van het werken met biologische grondstoffen voor kleding en een van de drijvende krachten achter de Global Organic Textile Standard (GOTS). 

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: grijs melange
Fabrikant: Engel
Reinigen: handwas
Keurmerk: IVN