Damessokken van biologische katoen en biologische lamswol

Bulus
VNS_1144ds-antraciet GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze sokken van biologische katoen en biologische lamswol

Sokken van biologische katoen (56%), biologische lamswol (42%) en elastaan (2%). De mix hiervan zorgt voor een stevige maar comfortabele sok. De hoeveelheid wol is zo groot dat de sokken toch profiteren van hoge natuurlijke vochtopname die wol kenmerkt. In het boordje van de sok is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de sokken in model te houden. Boven op de voet en over de enkel is deze sok gebreid in een ribbel, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Ook is op deze sokken de speciale ketteltechniek toegepast, waardoor de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat zijn, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd.

Let op: deze sokken bevatten wol en dienen voorzichtig gewassen te worden, bij voorkeur handwassen.

  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Kleine hoeveelheid elastaan in boordje
  • Extra flexibiliteit door ribbel
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

De sokken zijn gebreid in een donkergrijze kleur, die nagenoeg overal bij "kan". De naden van de sokken in de tenen en hakken zijn nauwelijks voelbaar door de ketteltechniek. Dit is niet alleen comfortabel, maar het ziet er ook beter uit. De katoen in de sokken geeft een zacht gevoel, de wol zorgt voor optimale elasticiteit en een hoog vochtopnemend vermogen. De sokken zijn gebreid in hele fijne ribbeltjes, waardoor ze prettig dragen.

Materiaal: 56% biologische katoen, 42% biologische lamswol en 2% elastaan
Kleur: Donkergrijs
Ontwerp: Korte sokken
Fabrikant: Bulus
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden
Maatvoering: EU Schoenmaten

Over de makers

Dit artikel is gemaakt door het in Istanbul gevestigde familiebedrijf Bulus, een breierij die zich al sinds 1983 uitsluitend toelegt op de productie van sokken. In 2010 werd begonnen met een biologische sokkencollectie onder de naam VNS (VenĂ¼s Natural Socks), waarbij zowel biologische katoen als biologische wol wordt gebruikt. Het bedrijf en de sokken zijn GOTS-gecertificeerd.
Materiaal: 56/42/2% biologische katoen/biologische wol/elastaan
Kleur: Donkergrijs
Fabrikant: Bulus
Reinigen: Fijnwas 30 graden
Keurmerk: GOTS