Damessokken van biologische katoen en biologische wol

Bulus
VNS_1313-marine GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe sokken van biologische katoen en biologische lamswol

Sokken van biologische katoen (56%), biologische wol (42%) en een elastaan (2%). De combinatie van materialen zorgt voor een zeer zachte en warme sok. In het boordje van de sok is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de sokken in model te houden. Het uiterlijk van deze sokken worden bepaald door een kabelmotief die behalve voor de sier ook voor wat extra flexibiliteit zorgt. De naden zijn mooi afgekant (geketteld) wat er beter uitziet en tevens voorkomt dat ze gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd.

Let op: deze sokken bevatten wol en dienen voorzichtig gewassen te worden, bij voorkeur handwassen.
  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Kleine hoeveelheid elastaan in boordje
  • Sierribbel
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

De sokken zijn gebreid in een donkerblauwe kleur, die nagenoeg overal bij "kan". Alleen de onderkant van de voet, het teenstuk en de hiel zijn glad gebreid, de rest van de sok heeft een kabelmotief gebreid. De naden van de sokken in de tenen en hakken zijn nauwelijks voelbaar door de ketteltechniek. De katoen in de sokken draagt bij aan de zachte touch. Bovenaan zijn de sokken gebreid in een fijn ribbeltje. Dit zorgt voor extra flexibiliteit, waardoor ze eenvoudiger aan te trekken zijn. Ook voorkomt dit dat de sokken gaan knellen.

Materiaal: 56% biologische katoen, 42% biologische wol en 2% elastaan
Kleur: Donkerblauw
Ontwerp: Korte sokken
Fabrikant: Bulus
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden. Bij voorkeur handwas
Maatvoering: EU Schoenmaten


Over de makers

Dit artikel is gemaakt door het in Istanbul gevestigde familiebedrijf Bulus, een breierij die zich al sinds 1983 uitsluitend toelegt op de productie van sokken. In 2010 werd begonnen met een biologische sokkencollectie onder de naam VNS (VenĂ¼s Natural Socks), waarbij zowel biologische katoen als biologische wol wordt gebruikt. Zowel het bedrijf als de sokken zijn GOTS-gecertificeerd.
Materiaal: 56/42/2% biologische katoen/biologische wol/elastaan
Kleur: Donkerblauw
Fabrikant: Bulus
Reinigen: Fijnwas 30 graden
Keurmerk: GOTS