Damesvest van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B661
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer informatie
  • Specificaties

Groen vest van honderd procent merinowol

Wat dikker gebreid damesvest van donkergroene merinowol. Gemaakt aan de westkust van Ierland, met voor die streek typische kenmerken – met name motieven van de kabels. De wol is niet effen groen maar heeft een melange-effect. Het vest heeft twee zakken aan de voorkant, een ronde hals en wordt dichtgemaakt met stevige halfronde knopen.

Kijk voor maten onder het tabblad ´Meer informatie´.

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne artikelen worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.


Bovenwijdte Ruglengte Mouwlengte
S 96 63 53
M 108 67 54
L 110 69 55
XL 114 72 56

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: groen-melange
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas
Misschien ook interessant voor u: