Bulkylopi breigaren – pure IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_B0085
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtbruin Bulkylopi breigaren van pure IJslandse wol

Lichtbruin Bulkylopi breigaren van honderd procent IJslandse wol. Bulkylopi is een los gesponnen, volumineus garen van IJslandse wol. Kenmerkend voor de Bulkylopi-garens is verder de menging van meerdere kleurtinten in een draad. Dit geeft een bijzonder effect.
De kwaliteiten van IJslandse wol, zoals het isolerend vermogen, licht van gewicht en mooie gladde vezels, komen goed tot uitdrukking in dit garen. Een trui of vest hiervan gebreid ziet er niet alleen mooi uit maar geeft ook een comfortabel gevoel.
Bulkylopi is geschikt voor breinaalden 8 tot 9 en wordt geleverd op strengen van 100 gram, wat overeenkomt met 60 meter.

Materiaal: 100% zuivere scheerwol
Herkomst: IJsland
Verwerking: Beinaalden nummer 8 tot 9
Reiniging: Handwas op 30 graden
Gewicht: Strengen van 100 gram, 60 meter


IJslandse wol

Schapen werden mogelijk al in IJsland geïntroduceerd door de eerste kolonisten (Noormannen) die zich er in 874 al vestigden. Het IJslandse schaap heeft zich sindsdien fysiek aan het harde klimaat en de soms bijtende kou aangepast. De zachte, dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht die het schaap beschermt tegen regen en sneeuw heeft geresulteerd in een superieure wolkwaliteit: licht van gewicht, waterafstotend en ademend. Kenmerkend voor het IJslandse breiwerk is ook dat er gewerkt wordt met de natuurlijke wolkleuren wit, zwart, grijs en bruin.

Materiaal: 100% zuivere scheerwol
Kleur: Lichtbruin
Fabrikant: Island Wollparadies
Breinaalden: 8 tot 9
Herkomst: IJsland
Gewicht: Strengen van 100 gram, 60 meter