Aran vest van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B841
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Beige damesvest van 100% merinowol

Beige damesvest van honderd procent merinowol, met een authentiek Aran kabelmotief, een kenmerk van de oude brei-nijverheid op de Aran Islands voor de kust van Ierland. Dit beige vest heeft een ritssluiting, een hoge kraag en aan de voorkant twee zakjes. Het kabelmotief is ook op de rug doorgevoerd.

Kijk voor maten onder het tabblad ┬┤Meer┬┤.Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst.
De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, hetgeen de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding. Maar of dat echt waar is? Mogelijk is het een marketing-verhaal.
De moderne truien en vesten worden in ieder geval niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Herkomst daarvan is Zuid-Amerika. Mulesing is daar niet aan de orde.


Bovenwijdte Ruglengte Mouwlengte vanaf okselnaad
S 49 57 47
M 50 60 47
L 51 61 48

XL

55 65 48
XXL
57
66
49

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: beige
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Gerelateerde Producten