Aran Sweater van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B653_antra
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Donkergrijze Ierse Aran Sweater van merinowol

Donkergrijze Ierse trui van honderd procent merinowol, met een ruimvallende kraag. De trui is gemaakt met een authentiek Aran kabelmotief, een kenmerk van de oude brei-nijverheid op de Aran Islands voor de kust van Ierland.

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.


Bovenwijdte Ruglengte Mouwlengte
S 96 60 66
M 100 60 68
L 114 63 70
XL 120 65 72

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: donkergrijs
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas
Misschien ook interessant voor u: