Licht vervilte geweven wol uit het Groene Hart

Ecotex
ET_GW047_choco
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerbruine licht vervilte geweven wol uit het Groene Hart

Licht vervilte en gestreken wollen textiel, gemaakt van schapenwol uit 't Groene Hart van Nederland. Het gebied tussen Leiden, Amsterdam en Utrecht. Een authentiek streekproduct geschikt voor het maken van jasjes en rokken. Ecological Textiles maakt deze stof om te laten zien dat Nederlandse wol geschikt is voor kleding.
Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.

Wol uit het Groene Hart

 
Deze wollen stof is door Ecological Textiles geproduceerd met Nederlandse schapenwol (zwartblesschapen) uit het Groene Hart.
Al sinds de twaalfde eeuw werden in de Nederlanden befaamde ‘lakense stoffen’ geproduceerd, soms met geïmporteerde wol, maar vaak ook met lokale schapenwol. Tegenwoordig worden de ongeveer een miljoen schapen in Nederland echter bijna uitsluitend gehouden voor het vlees en wordt de wol min of meer beschouwd als een afvalproduct. Tegelijkertijd wordt er wel veel wol geïmporteerd uit landen aan de andere kant van de wereld: Australië, Nieuw-Zeeland, China of Zuid-Amerika.
De wol van de zwartblesschapen is minder fijn en daardoor ook minder zacht dan bijvoorbeeld merinowol, en kan worden vergeleken met kwaliteiten waar in Engeland de befaamde tweedstoffen van worden gemaakt.
Voor deze productie is niet alleen gebruik gemaakt van 'lokale' wol (schapen van boerderijen in de Zuid-Hollandse dorpen Hazerswoude en Aarlanderveen), ook de verder productie (wassen, spinnen en weven) van het doek is zo dicht mogelijk bij Nederland gehouden. Omdat de wolindustrie in Nederland sterk is teruggelopen, betekent dit: België en Duitsland.
Materiaal: 100% wol uit 't Groene Hart
Kleur: donkerbruin
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: wolwas
Gerelateerde Producten