Sokken van biologische wol

Hirsch
HI_17008_chris_ds
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige sokken van biologische wol met blauwe strepen

Dikgebreide sokken van biologische merinowol in de naturelkleur en met twee kobaltblauwe strepen aan de bovenkant die er een retro-look aan geven. De sokken hebben een ribbelstructuur voor een mooie pasvorm. Ze maken deel uit van de sportcollectie van breierij Hirsch, en zijn ideaal om aan te trekken voor een wandeling of andere 'soft sports'.
De wol is afkomstig uit biologische schapenhouderij waarbij geen mulesing wordt toegepast. Spinnen, breien en veredeling van de sokken gebeurt geheel in Duitsland.

  • Zachte biologische wol
  • Wasbaar
  • Gekettelde naden

Onderhoud van deze sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Wol kan tot 33 procent van zijn eigen gewicht opnemen zonder nat aan te voelen en krijgt in contact met zweet een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacterieën en schimmels tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt. Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze eigenlijk niet vaker dan een keer per twee maanden gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht.

Materiaal: 100% biologische merinowol
Kleur: naturel met twee ingebreide blauwe strepen
Fabrikant: Hirsch
Reinigen: machinewasbaar op 30 graden, maar bij voorkeur handwas
Keurmerk: GOTS
Misschien ook interessant voor u: