Sokken van biologische wol en zijde

Hirsch
HI_028S014_hr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Herensokken van biologische wol en zijde met noppen

Korte, dikgebreide sokken van biologische wol (70%) en zijde (30%), in een donkere antracietkleur en met antislip-noppen op de zool. Deze sokken voelen bijzonder zacht aan, ze zijn ontwikkeld als een wellness en relax-product, of om te dragen tijdens bijvoorbeeld yoga. De wol is van biologische herkomst, voor de noppen gebruikt producent Hirsch Natur uitsluitend siliconenpasta’s zonder weekmakers. De noppen geven een goede stroefheid en twee van dit soort artikelen van Hirsch Natur werden door het Duitse tijdschrift Ökotest als ‘zeer goed’ gekwalificeerd.

  • Zacht aanvoelend
  • Ideaal om in te relaxen
  • slipvaste noppen

Wol-zijde sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Wol kan tot 33 procent van zijn eigen gewicht opnemen zonder nat aan te voelen en krijgt in contact met zweet een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacterieën en schimmels tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt.
De toegevoegde zijde zorgt voor extra zachtheid.
Wollen sokken zijn vrij gemakkelijk in het onderhoud. Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze eigenlijk niet vaker dan een keer per twee maanden gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht. De sokken volgens een nieuw en milieuvriendelijk procédé machinewasbaar gemaakt.

Materiaal: 70% biologische merinowol, 30% zijde
Kleur: zwart
Fabrikant: Hirsch-Natur
Reinigen: handwas
Gerelateerde Producten