Sweatstof van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H046_melange
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Sweatstof van hennep en biologische katoen

Ontdek de zachtheid van katoen in een menging met de unieke greep en het gewicht van hennep. Eco-vriendelijk, verfijnd, modern en met een relaxte look.
Deze sweatstof is gemaakt van 55% hennep en 45% biologische katoen en weegt 290 gram per vierkante meter. Geschikt voor het maken van sweatshirts en hoodies. Deze jersey is fair geproduceerd in China (in een Fairtrade gecertificeerd bedrijf) en is ongeveer 175 cm breed. De krimp bedraagt ca. 8% in de lengte en in de breedte-richting. Aan de binnenkant is deze stof opgeruwd waardoor hij aangenaam zacht aanvoelt.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Duurzame hennep

Hennep is zowel het materiaal van vroeger als het materiaal van de toekomst. Tot in de twintigste eeuw had hennep nog een aardig aandeel in de kledingproductie, maar het marktaandeel liep terug door de toename van katoen, de ontwikkeling van kunststoffen en het verbod op de hennepteelt in de VS en Europa, in de jaren 1930. Nu geldt hennep als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft ook niet zoveel water nodig als bijvoorbeeld katoen.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: grijs-melange
Breedte: 165 cm
Gewicht: 290 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwas
Gerelateerde Producten