Sweatstof van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H046_melange
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Sweatstof van hennep en biologische katoen

Sweatstof van hennep en biokatoen voor het maken van onder andere sweaters of relaxkleding
Ontdek de zachtheid van katoen in een menging met de unieke greep en het gewicht van hennep. Eco-vriendelijk, verfijnd, modern en met een relaxte look.
Deze sweatstof is gemaakt van 55% hennep en 45% biologische katoen en weegt 290 gram per vierkante meter. Heel goed geschikt voor het maken van bijvoorbeeld sweatshirts en hoodies.

Eigenschappen van de stof
Het doek heeft zijn gemengde kleur verkregen doordat de garens al geverfd zijn alvorens te zijn gebreid. Na het breien is de binnenkant van de stof opgeruwd waardoor hij aangenaam zacht aanvoelt. De krimp bedraagt 8% in zowel de lengte als de breedte.

Eigenschappen van hennep
Hennep is een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriële en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van het materiaal
De hennep in deze stof is geteeld en verwerkt in China, de biologische katoen in India. De jersey is fair geproduceerd in China (in een Fairtrade gecertificeerd bedrijf).


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

55/45% hennep/biologische katoen
175 cm
290 gr/m2
geweven
ca. 8% in beide richtingen

Duurzame hennep

Hennep is zowel het materiaal van vroeger als het materiaal van de toekomst. Tot in de twintigste eeuw had hennep nog een aardig aandeel in de kledingproductie, maar het marktaandeel liep terug door de toename van katoen, de ontwikkeling van kunststoffen en het verbod op de hennepteelt in de VS en Europa, in de jaren 1930. Nu geldt hennep als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft ook niet zoveel water nodig als bijvoorbeeld katoen.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: grijs-melange
Breedte: 175 cm
Gewicht: 290 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwas