Pants van biologische katoen

Living Crafts
LC_4383 sweet lavender GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Klassieke pants van biologische katoen

 Slip van biologische katoen (95%) en elastaan (5%). De grootste kenmerkende eigenschap van katoen is de zachtheid. Dat maakt deze slip zeer comfortabel. In het kantje van de slip is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de slip in model te houden. Om allergische reacties te voorkomen is de elastiek omwikkeld met katoen. Deze komt dus niet in aanraking met de huid.
Dit product is GOTS-gecertificeerd.
 
  • Zachtheid
  • Kleine hoeveelheid elastaan
  • Hoger model
  • Fijne single jersey
  • GOTS-gecertificeerd
De slip is gebreid in een lavender kleur. Het product heeft geen pijpjes. Ook valt het model iets hoger uit. Een uniek product vanwege zijn goede eigenschappen; de kleine hoeveelheid elastaan zorgt voor wat stretch, precies genoeg zodat de slip altijd dicht op de huid zit. De slip voelt erg zacht aan doordat deze gemaakt is met fijne single jersey. Materiaal: 95% biologische katoen en 5% elasthaan
Kleur: Lavender
Ontwerp: Slip
Fabrikant: Living Crafts
Wasvoorschrift: 60 graden

Meer info over deze pants

De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en biologische onderkleding van belang. Deze slip is gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wat betekent dat in de teelt van de planten geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de katoen niet genetisch is gemanipuleerd. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt.

Deze shorts is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) wordt gewerkt. Dit geldt dus ook voor de afwerking (finish) waartoe ook het verfproces gerekend wordt.

 
Materiaal: 95/5% biologische katoen/elastaan
Kleur: Sweet Lavender
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 60 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten