Pants van biologische katoen

Living Crafts
LC_4383 sweet lavender
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Klassieke pants van biologische katoen

Klassieke pants in een zachtpaarse lavendelkleur, gemaakt van biologische katoen (95%) met een beetje stretch (5% elastaan). De stretch is juist genoeg om ervoor te zorgen dat de slip dicht op de huid zit. De fijne single jersey waarvan het artikel is gemaakt voelt zacht aan, de elastiek in de boordjes is omwikkeld met katoen waardoor direct huidcontact vermeden wordt. GOTS-gecertificeerd. Nog enkel (beperkt) leverbaar in de maten S (36-38), L (42-44) en XL (46).

  • Iets hoger model
  • Huidvriendelijk
  • Fijne single jersey

Meer info over deze pants

De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en biologische onderkleding van belang. Deze slip is gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wat betekent dat in de teelt van de planten geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de katoen niet genetisch is gemanipuleerd. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt.

Deze shorts is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) wordt gewerkt. Dit geldt dus ook voor de afwerking (finish) waartoe ook het verfproces gerekend wordt.

 
Materiaal: 95/5% biologische katoen/elastaan
Kleur: Sweet Lavender
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 60 graden
Keurmerk: GOTS
Misschien ook interessant voor u: