Truitje van alpacawol

Kuna
AK basic pullover grey
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijs truitje van alpacawol

Grijs truitje met lange mouwen, van superzachte alpacawol. Het truitje is verrassend licht, heeft een ronde hals en bescheiden boordjes aan hals, aan de onderkant en aan de uiteinden van de mouwen. De kwaliteit van de gebruikte wol is baby-alpaca, die niet afkomstig is van jonge dieren maar zo wordt genoemd vanwege de bijzondere fijnheid van de vezel: hoe fijner en dunner de vezel hoe zachter deze aanvoelt, hoe minder hij prikkelt en hoe lichter. De fijnheid zorgt er ook voor dat het ‘pillen’ van de wol (het ontstaan van kleine bolletjes) minimaal is.

  • Licht van gewicht
  • Superzacht
  • Comfortabel en luxueus

Alpacawol

De wol waarvan dit truitje is gemaakt, komt uit Peru. De alpaca’s leven hier praktisch in het wild in het Andes-gebergte, op grote hoogtes waar een andere vorm van landbouw feitelijk onmogelijk is. Een keer per jaar worden de dieren geschoren. De verwerking (wassen, spinnen, breien) gebeurt in de oude Inca-hoofdstad Cuzco.
Alpacawol is fijner dan schapenwol en heeft ook een andere structuur: de vezel bevat holtes met lucht, wat bijdraagt aan de isolerende werking.


Verzorging van dit artikel


Laten luchten is beter dan wassen. Als het artikel toch gewassen moet worden, doe dit dan op de hand met lauwwarm water (minder dan 30 graden). Gebruik een wolwasmiddel en geen wasverzachter. Om de vorm goed te houden kan het vestje het best liggend drogen, zonder het van tevoren te centrifugeren. Ook het gebruik van een droogtrommel wordt afgeraden.
Materiaal: 100% alpacawol
Kleur: grijs
Fabrikant: Kuna
Reinigen: Max 30 graden handwas
Gerelateerde Producten