Blauw overhemd van biologische katoen en hennep

HempAge
HA_DH023 indigo
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Blauw gestreept overhemd van biologische katoen en hennep

Blauw overhemd met een fijn grijs-indigo streepje. Deze geweven blouse heeft een afgeronde voorzijde, een borstzakje en is rond de kraag aan de binnenkant afgewerkt met een contrasterende lichtblauwe kleur. Gemaakt van biologische katoen (86%) en hennep (14%). Het artikel heeft de nette snit van een klassiek businesshemd maar het materiaal voelt minder glad aan en geeft een iets relaxtere uitstraling. Door de knoopjes van parelmoer is dit hemd niet vegan. Normal fit.

  • Businessmodel
  • Fijn streepje
  • Normal fit

Over het materiaal

Dit hemd is gemaakt van biologische katoen en hennep. De hennep is geteeld en gesponnen in China. De katoen is biologisch geteeld in India.
De menging van (biologische) katoen en hennep is een van de belangrijkere innovaties op het gebied van kleding en lijkt in verband met de groeiende vraag naar (en noodzaak van) duurzaam geproduceerde textiel de toekomst te hebben, in tegenstelling tot synthetische vezels.
Zowel voor de hennep als de katoen zijn geen onkruidbestrijders of insectenverdelgers gebruikt, geen genetische manipulatie en (voor de katoenpluk) geen ontbladeringsmiddelen. Wél is er veel aandacht voor het noodzakelijke herstel van de bodem (door natuurlijke bemesting) en voor 'watermanagement' (met name belangrijk voor de katoenteelt).

Productie van de stof en confectie gebeurt in China, in FairWear gecertificeerde bedrijven.

Materiaal: 86/14% biologische katoen/hennep
Kleur: grijs/indigoblauw
Ontwerp: normale fit
Fabrikant: HempAge
Reinigen: 30 graden niet in droogtrommel
Gerelateerde Producten