Plantaardig geverfde hoody van biologische katoen

Living Crafts
LC_63867_pi_GOTS
    Levertijd:normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Plantaardig geverfde hoody van biologische katoen

Plantaardig geverfde hoody-sweater
Comfortabele sweater van 100% biologische katoen met capuchon in een lichtgroene kleur 'pistache'. De binnenkant van deze zachte eco-hoody is opgeruwd wat zorgt voor prettig draagcomfort en warmte. De sportief ogende trui heeft ruime kangoeroezakken, aan de hals is een inzetje van ribstof aangebracht. Bijzonder is daarnaast dat hij is geverfd met natuurlijke, huidvriendelijke plantaardige verfstoffen. Honderd procent bio en honderd procent afbreekbaar. Pasvorm is Regular Fit. Fair geproduceerd en GOTS-gecertificeerd.

  • Geruwde binnenkant
  • Plantaardig geverfd
  • Zachte biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze sweatstof, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de natuurlijke verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Dit maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze hoody is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpaktafel van de leverancier. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Plantaardig geverfd

De verfstof voor de hier gebruikte kleur 'pistache' wordt gewonnen uit de Terminalia Chebula, een met name in India veel voorkomende boom. Terminalia Chebula kan tot 25 meter hoog worden en produceert olijfvormige vruchtjes die 3-5 cm. lang worden. De kleurstof wordt gewonnen uit de velletjes en het pulp van de vruchten. Afhankelijk van de voorbereiding van het te verven doek (gebeitst of niet) kunnen meerdere tinten worden bereikt, van beige tot zwart. India is de belangrijkste producent, daarnaast groeit de boom ook in Sri Lanka, Birma, Indochina en Zuid-China. 
Nog meer weten over het plantaardig verven van deze hoody? Klik dan op de button hieronder. 

Materiaal: 100% biologische katoen
Fabrikant: Living Crafts
Kleur: Pistache
Wassen: 30 graden
Keurmerk: GOTS