Plantaardig geverfde hoody van biologische katoen

Living Crafts
LC_63867_strawb_GOTS
    Levertijd:normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Plantaardig geverfde hoody van biologische katoen

Plantaardig lichtrood geverfde hoody-sweater van biologische katoen
Comfortabele sweater van 100% biologische katoen met capuchon in een lichtrode kleur 'strawberry cream'. De binnenkant van deze zachte eco-hoody is opgeruwd wat zorgt voor prettig draagcomfort en warmte. De sportief ogende trui heeft ruime kangoeroezakken en aan de hals is een inzetje van ribstof aangebracht. Bijzonder is daarnaast dat hij is geverfd met natuurlijke, huidvriendelijke plantaardige verfstoffen. Honderd procent bio en honderd procent afbreekbaar. Pasvorm is Regular Fit. Fair geproduceerd en GOTS-gecertificeerd.

  • Geruwde binnenkant
  • Plantaardig geverfd
  • Zachte biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze sweatstof, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de natuurlijke verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Dit maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze hoody is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpaktafel van de leverancier. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Plantaardig geverfd

De rode verfstof voor de hier gebruikte kleur 'Strawberry Cream' wordt gewonnen uit de Rubia Cordifolia, ook wel Indische meekrap of munjeet genoemd, een plant die met name veel voorkomt in de uitlopers van het Himalayagebergte, in Noord-India, de streek van Darjeeling, Bhoetan en Tibet. Net als bij de Europese varianten wordt de kleurstof vooral gewonnen uit de wortel, maar in Bengalen (Bangladesh) zijn er ook soorten waarvan de houtachtige stengels werden gebruikt. De plant was al in de Oudheid bekend om zijn verfkracht en werd sinds die tijd tot in de tweede helft van de 19de eeuw geteeld om die eigenschap.
Nog meer weten over het plantaardige verven van deze sweater? Klik dan op de button hieronder.

Materiaal: 100% biologische katoen
Fabrikant: Living Crafts
Kleur: Strawberry Cream
Wassen: 30 graden
Keurmerk: GOTS