Plantaardig geverfde relaxbroek

Living Crafts
LC_63231_pistache_GOTS
    Levertijd:Normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Plantaardig geverfde relaxbroek van biologische katoen

Relaxbroek van biologische katoen, plantaardig geverfd in de kleur 'pistache'
Weldadig zachte relaxbroek van 100% biologische katoen in de kleur 'pistache'. De binnenkant is geruwd, rond het middel en aan de onderkant van de pijpen zijn elastische boordjes gemaakt. De zakken aan de zijkant en de naden aan de voorkant geven deze damesbroek een sportieve en toch relaxte uitstraling. Dit fair geproduceerde en prettig dragende artikel is geverfd met natuurlijke en huidvriendelijke plantaardige kleurstoffen. Pasvorm is regular fit. Het artikel is GOTS-gecertificeerd.

  • Geruwde binnenkant
  • Plantaardig geverfd
  • Zachte biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze sweatstof, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de natuurlijke verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Dit maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze hoody is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpaktafel van de leverancier. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Plantaardig geverfd

De verfstof voor de hier gebruikte kleur 'pistache' wordt gewonnen uit de Terminalia Chebula, een met name in India veel voorkomende boom. Terminalia Chebula kan tot 25 meter hoog worden en produceert olijfvormige vruchtjes die 3-5 cm. lang worden. De kleurstof wordt gewonnen uit de velletjes en het pulp van de vruchten. Afhankelijk van de voorbereiding van het te verven doek (gebeitst of niet) kunnen meerdere tinten worden bereikt, van beige tot zwart. India is de belangrijkste producent, daarnaast groeit de boom ook in Sri Lanka, Birma, Indochina en Zuid-China. 
Nog meer weten over het plantaardig verven van deze broek? Klik dan op de button hieronder. 

Materiaal: 100% biologische katoen
Fabrikant: Living Crafts
Kleur: Pistache
Wassen: 30 graden
Keurmerk: GOTS