Ierse trui met rits

Aran Woollen Mills
AW_722
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Antracietkleurige Ierse trui met rits

Dikke wollen trui, gemaakt in West-Ierland van 100% merinowol met de kenmerkende kabelmotieven van de Aran Islands. De trui heeft een hoge hals die met een rits kan worden opengemaakt.

Aran Sweaters

De naam Aran Woolen Mills verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke vissersfamilie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.


Materiaal: 100% merinowol
Kleur: Antraciet
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen handwas
Gerelateerde Producten