Blauwe sjaal van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B799_donkerblauw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe wollen sjaal met authentiek kabelmotief

Ierse sjaal van merinowolEen authentieke Ierse sjaal van honderd procent merinowol, gebreid met twee donkere kleuren blauw, waardoor een melange-effect is ontstaan. De sjaal is gebreid in een traditioneel Aran-motief, afkomstig van de Aran Islands voor de Ierse westkust. De breedte is ca. 21 cm en de lengte 160 cm.
  • Melange-effect

  • Hoogwaardige merinowol

  • Origineel Aran-motief

Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze grijsblauwe sjaal is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van visserstruien, typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Het kenmerkende kabelmotief is ook in deze sjaal verwerkt. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie verder te laten leven. De moderne artikelen worden niet meer gemaakt van de hardere inheemse wol maar met zachte merinowol.

Draagcomfort

Deze sjaal is gemaakt van merinowol, de wol van het merinoschaap. Deze wol wordt door velen als de beste kwaliteit beschouwd. De dikte van wol wordt gemeten in micrometer (micron). Daarbij geldt: hoe fijner de vezel (hoe kleiner het micronage) hoe zachter de wol. Merinowol heeft vaak een micronage van minder dan 20, wat duidt op een zachte kwaliteit. Ter vergelijking, een mensenhaar heeft een gemiddelde dikte van meer dan 50 micron.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: Donkerblauw
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas