Blauwe sjaal van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B799_donkerblauw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe wollen sjaal met authentiek kabelmotief

Een authentieke Ierse sjaal van honderd procent merinowol, gebreid met twee donkere kleuren blauw, waardoor een melange-effect is ontstaan. De sjaal is gebreid in een traditioneel Aran-motief, afkomstig van de Aran Islands voor de Ierse westkust. De breedte is ca. 21 cm en de lengte 160 cm.
  • Melange-effect

  • Hoogwaardige merinowol

  • Origineel Aran-motief

Aran motieven

Deze sjaal is gebreid met de kenmerkende kabelmotieven van de Aran Islands, een kleine eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden dan bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. Er wordt zelfs gezegd dat elke vissersfamilie vroeger een eigen kabelmotief hanteerde, zodat drenkelingen dan aan de hand van hun truien geidentificeerd konden worden. Of dat echt waar is, hebben we niet kunnen achterhalen.
De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Deze sjaals zijn echter niet meer gebreid met de hardere inheemse wol maar met merinowol, de fijnste en zachtste schapenwol die er is.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: Donkerblauw
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas