Herensokken van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_BL002_hr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Herensokken van hennep en biologische katoen

Deze unieke sokken zijn voor 50% gemaakt van hennep, en hebben een binnenkant van frotté, een breisel van hele kleine lusjes. Dat maakt dat ze zacht en comfortabel aanvoelen maar zorgt ook voor een hoge vochtopnamecapaciteit. De naden zijn ‘geketteld’ (afgekant) waardoor ze bijzonder plat zijn, wat irritaties helpt te voorkomen.

Zoals de hennepplant zelf ongedierte op een natuurlijke manier op afstand houdt, bieden deze sokken door hun hoge hennepaandeel geen voedingsbodem aan bacteriën of schimmels. Weldadig voor je voeten, het hele jaar door.

  • Hoog bestanddeel hennep
  • Platte naden
  • Binnenkant van frotté
  • Vegan

Sokken van hennep

Hennep is een vrij stugge en weinig elastische vezel. Dat zie je vooral aan geweven kleding van hennep, die om deze reden snel kreukt. Het staat wat dat betreft ver af van het elastische wol, een materiaal dat nauwelijks kreukt, of katoen dat er een beetje tussenin zit. Een breisel als deze sokken, bestaat feitelijk uit tal van kleine lusjes en dat is vrij moeilijk te realiseren met een minder elastisch materiaal als hennep. Daarom wordt voor een dergelijke productie de hennep (maar ook het vergelijkbare linnen) meestal aangevuld met wol of (zoals in dit geval) katoen. De polyamide is toegevoegd om de sokken extra sterkte te geven.

Materiaal: 50/41/9% hennep/biokatoen/polyamide
Kleur: Grijs melange
Ontwerp: Korte sokken
Leverancier: HempAge
Wasvoorschrift: Fijnwas, 40 graden, niet in de droogtrommel
Maatvoering: EU schoenmaten

Materiaal: 50/41/9% hennep/biokatoen/polyamide
Kleur: grijsmelange
Model: korte sokken
Design: eenkleurig
Gerelateerde Producten