Biologisch linnen - fijne kwaliteit - zwart

Ecological Textiles
ET_BW005 black GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen zwart

De fijnste kwaliteit linnen die we kunnen leveren, in een zwarte kleur. Deze karakteristieke stof is geweven in een klassieke platbinding. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen. De natuurlijke eigenschappen van linnen maken dat het koel aanvoelt, wat deze lichte en fijne kwaliteit (160 gr/m2) ideaal maakt voor zomerkleding.

De stof is met een milieuvriendelijke reactieve verfstof zwart geverfd - in overeenstemming met de eisen van de GOTS-certificering.
Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.


Specificaties

 

PRODUCTNAAM: ET_BW005 black GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 150 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 160
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

Het GOTS-certificaat heeft altijd betrekking op een eindproduct. Elke bewerking die zo'n product na de certificering ondergaat door een bedrijf dat niet gecertificeerd is (bijvoorbeeld ervan knippen of er kleding van maken) maakt het certificaat ongeldig. Ecotex is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Kijk hier voor ons GOTS-bedrijfscertificaat.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 160 gr/m2
Kleur: Zwart