Mousseline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW052_naturel GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Gekreukte mousseline van biologische katoen in naturelkleur

Naturelkleurige mousseline van biologische katoen
Deze lichte (130 gr/m2), mousseline is gemaakt van een dubbele laag fijne biologische katoen. De stof is niet gebleekt en niet geverfd. Het doek heeft in de verticale richting een kreukeffect, een structuur waarvan het niet de bedoeling is dat dit wordt weggestreken. Het kreukeffect wordt verkregen door het gebruik van hardgedraaide garens in zowel het weefproces als in de finish. De stof is geschikt om blouses, shirts of jurken van te maken.

  • kreukeffect
  • voor het maken van bijvoorbeeld blouses of jurken
  • dubbele laag fijne biologische katoen
Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW052 Naturel GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: meerlagig gaas
Krimp: ca 5%
Gewicht: 130 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Alle kleuren van deze kwaliteit

BristolBlue

ChalkPink

Charcoal

Natural

Illuminating

SmplyTaupe


Herkomst van het materiaal

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. 

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Naturel
Gewicht: 130 gr/m2
Gerelateerde Producten