Herenjack van gevolde wol

Sirri
SR_8459
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Herenjas van gevolde wol uit de Faeroer-eilanden

Jack van gevolde Faeroer wol. Voorzien van een gladde voering (viscose twill), met twee steekzakken aan de zijkant en een binnenzakje. Opvallend licht van gewicht.
Het model is geinspireerd op de korte en van ruwe vervilte wol gemaakte jasjes die worden gedragen door de schaapherders op de eilanden.

Over dit product

De wol komt van het Faeröer-schaap, een ras dat geen moeite heeft met het barre klimaat en waarschijnlijk al in de negende eeuw op de Faeröer werd geïmporteerd door de Vikingen. Sindsdien zijn de schapen er enorm belangrijk. En ook talrijk: de naam 'Faeröer' betekent letterlijk 'schapeneiland'. Zelfs in de vlag van de Faeröer is een schaap afgebeeld.
Het maken van de stof gaat volgens een oude traditie: de stof wordt pas vervilt na het spinnen en breien, een proces dat 'vollen' wordt genoemd en dat ook in de Alpenlanden vaker wordt toegepast. Het maakt de stof warm, isolerend en beter waterafstotend. Daarna wordt de stof gesneden en geconfectioneerd. De confectie van deze jasjes gebeurt in Litouwen.


 


Bovenwijdte Ruglengte Mouwlengte
S 100 68 60
M 106 68 60
L 112 70 61
XL 118 70 61
Materiaal: Buitenkant 100% Faeroer wol. Voering van viscose-twill
Kleur: donkerbruin
Fabrikant: Sirri
Reinigen: wol was
Misschien ook interessant voor u: