Textielverf in twaalf kleuren

Livos
LV_1022
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Natuurlijke verf voor textiel

Set van twaalf kleuren textielverf. Elk potje bevat 25 ml verfstof. De kleuren kunnen met een kwast geschilderd of met een stempel gedrukt worden. De kleuren zijn zongeel, maisgeel, rood, koraalrood, koperbruin, oxiderood, indigoblauw, nootbruin, zwart, grasgroen, ultramarijnblauw en dekkend wit. Deze kleuren kunnen onderling met elkaar gemengd worden.

Deze verf is geschikt voor het schilderen van zijde, katoen en linnen. De binding van de kleur en de textiel vindt plaats door het drogen aan de lucht. Strijken is niet nodig. Beschilderde textiel is tot 60 graden wasbaar.


Plantaardige kleuren zijn mooier!

Wanneer mensen zijn begonnen met het kleuren van hun kleding is niet meer te achterhalen, maar het gebruik is duizenden jaren oud. Tot in de negentiende eeuw de synthetische verfstoffen werden uitgevonden, werd textiel bijna uitsluitend geverfd met kleurstoffen die uit planten werden gewonnen.
Synthetisch verven (mits milieuvriendelijk) heeft bepaalde voordelen: het is efficiënter, goedkoper, en het kost geen landbouwgrond. Op esthetisch vlak leggen de synthetische verfstoffen het echter af tegen de plantaardige. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en rijker. In tegenstelling tot synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen namelijk altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen, soms zelfs van uiteenlopende chemische groepen en van (bijna) kleurloze substanties. Anders gezegd: synthetische verfstoffen geven een vlakker kleurenbeeld, terwijl de kleur bij plantaardige verfstoffen is opgebouwd uit meerdere componenten wat zorgt voor een rijker kleurenbeeld.

Materiaal: De samenstelling is afhankelijk van de kleur en bestaat uit: water, sterksel, suikers, lijnzaadolie, harsen, minerale kleurstoffen, klei, citroenzuur en sinaasappelolie.
Kleur: Twaalf kleuren
Fabrikant: Livos
Reinigen: 40 graden
Gerelateerde Producten