doe het zelf

 

Breien met garens van biologische katoen, stoffen verven met natuurlijke kleurstoffen of gaatjes stoppen met ruwe wolvezels? Het zelf maken is weer helemaal in. Kijk rond in deze rubriek, lees en laat je inspireren.

Achter de rubriek 'garens' gaan niet alleen brei- en haakgarens van biologische katoen schuil maar ook naaigarens van Egyptische biologische katoen, wollen garens, en nu ook garens, touw en band van hennep.
Zelf verven van stoffen is mogelijk met de doe-het-zelfpakketten met natuurlijke verfstoffen (meestal van plantaardige oorsprong). De rubriek 'vezels' bestaat uit verpakkingen met plukken gekleurde ruwe wol. Geweldig materiaal om op een leuke, gemakkelijke en creatieve manier gaatjes te stoppen in bijvoorbeeld wollen kleding.


wat is er nieuw?

Bekijk hier de nieuwe garens, verfstoffen, vezels of band...

Zesdraads hennep garen

Garens van honderd procent hennep, om koordjes van te maken, maar ook om te breien of haken. Veel verschillende kleuren, ook uni. Klosjes van ca. 60 meter.

Lees hier meer >>

 


Hennep band

Een artikel dat gebruikt kan worden in de afwerking van hennep-kleding of bijvoorbeeld van tassen (denk aan hengsels en afwerking van randen). Meerdere opties en breedtes.

Meer zien >>


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.