Retourbeleid/Herroepingsrecht

U kunt tot veertien dagen na uw order, uw bestelling herroepen. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken. Wij verzoeken u dit formulier ondertekend naar Ecotex te sturen samen met de bestelde artikelen. Het bedrag van uw bestelling, inclusief de bijdrage aan de portokosten, die u betaalde met uw bestelling, wordt dan binnen veertien dagen teruggestort op uw rekening. Bestond uw bestelling uit meerdere artikelen waarvan u er tenminste een niet retourneert, dan stort Ecotex het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen exclusief uw bijdrage aan de portokosten terug.

Retouren waarvan de afzender niet duidelijk is aangegeven, kunnen niet in behandeling worden genomen.

Ecotex vergoedt alle betalingen van u als consument, inclusief eventuele leveringskosten die wij in rekening hebben gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop u ons de herroeping meldt (moment van ontbinding). Dit betekent dat de bijdrage in de verzendkosten die wij berekenen voor zendingen beneden de 50 euro (binnen Nederland) of 100 euro (buiten Nederland) eveneens worden teruggestort. Het terugsturen van een artikel betaalt u echter zelf. De terugbetaling zelf is kosteloos, hiervoor berekenen wij geen administratiekosten.
Als u als consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Ecotex de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen. 
Als het voor u onmogelijk is om een artikel binnen veertien dagen te retourneren, verzoeken we u om contact met ons op te nemen, zodat een andere regeling kan worden getroffen. Artikelen die zijn gedragen, gewassen of beschadigd kunnen niet worden teruggenomen. Waar dat aan de orde is, dient het artikel -zoveel als mogelijk is- te worden teruggestuurd in de originele en onbeschadigde verpakking van de fabrikant en met aangehecht prijskaartje. Als u een artikel retourneert omdat het niet past, en u een andere maat bestelt, betaalt Ecotex de kosten van de nieuwe zending. Op maat geknipte coupons van stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Bij twijfel raden we aan om eerst een staal aan te vragen.

Algemene voorwaarden

Ecotex is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk. De algemene voorwaarden van Ecotex vindt u hier.

Bestellen 

Bij het afrekenen voert u al uw klantgegevens in, zoals het factuur- en het verzendadres. Wanneer uw bestelling wordt verzonden, ontvangt u een email ter bevestiging. Het grootste deel van de artikelen in onze webwinkel wordt uit voorraad geleverd. Wanneer een artikel niet direct leverbaar is, krijgt u hiervan bericht met een indicatie van de levertermijn. In de winkel zijn alle artikelen volgens de maatvoering van de fabrikant aangegeven. Wanneer u problemen heeft met bestellen, stellen wij het op prijs als u ons een mail stuurt of telefonisch contact opneemt. Wij kunnen dan uw bestelling opnemen en invoeren.

Betalen

In de webwinkel zijn er vier mogelijkheden voor uw betalingen:

  • Door middel van IDeal kunt u snel en gemakkelijk afrekenen.
  • Door middel van PayPal
  • Door het bedrag van uw bestelling zelf over te maken.
  • Door achteraf te betalen op rekening, middels de ingesloten factuur. 

Let op: Deze laatste optie is mogelijk tot een bedrag van 300 euro. Aan nieuwe klanten wordt altijd een vooruitbetaling van 50% gevraagd. Bestellingen buiten Nederland kunnen alleen worden verstuurd bij vooruitbetaling van het gehele bedrag, tenzij u eerder hebt besteld.
De gegevens voor betalingen zijn: 
Voor betalingen vanuit Nederland: Triodos NL74 TRIO 0254 6823 91 t.a.v. Ecological Textiles, Roermond
Voor betalingen vanuit het buitenland: IBAN: NL74 TRIO 0254 6823 91 BIC: TRIONL2U t.a.v. Ecological Textiles, Roermond

Afbeeldingen

We besteden veel aandacht aan het correct reproduceren van de kleuren van de artikelen. De kleuren van de gefotografeerde artikelen op de site kunnen echter licht afwijken van de kleur van het werkelijke artikel, onder andere als gevolg van scherminstellingen.
Het is niet toegestaan om de foto's die op de website van Ecotex staan te kopiƫren voor eigen gebruik.

Klachten

Indien u een klacht heeft over de producten of de service van Ecotex, verzoeken wij u contact op te nemen door middel van email of telefoon. We nemen uw klacht binnen twee dagen in behandeling en doen een voorstel voor de oplossing ervan.

Verzenden en verzendkosten

Bestellingen die op werkdagen voor 15.00 worden geplaatst en betaald, worden normaliter dezelfde dag verstuurd. U ontvangt hierover per email een verzendbevestiging met track-en-trace informatie.
Uw bestelling wordt verzonden in een stevige kartonnen doos of in een stevige papieren envelop, wanneer de afmetingen dit toelaten. Onze zendingen worden bezorgd door Post NL. 
Voor verzending binnen Nederland tot een bedrag van 50.00 euro rekent Ecotex 4,95 euro. Vanaf 50 euro worden geen verzendkosten gerekend. Voor verzending naar andere Europese landen binnen de zogenaamde EUR1 zone worden geen kosten gerekend bij bestellingen van meer dan 100 euro. Voor bestellingen tot 100 euro wordt een bijdrage in de verzendkosten van 4,95 euro gerekend.

Vragen

Heeft u vragen over onze webwinkel, neem dan contact op met Ecotex, telefoon (+31) 0475-334073 of via email info@ecotex.nl.


Retourbeleid / Herroepingsrecht

Retourbeleid

Hier kunt u uw retourbeleid te beschrijven.