Bestelinformatie

Retourbeleid / Herroepingsrecht

U kunt tot veertien dagen na uw order, uw bestelling herroepen. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken. Wij verzoeken u hiervoor het formulier getekend naar Ecotex te sturen samen met de bestelde artikelen. Het bedrag van uw bestelling (inclusief de eventuele portokosten) wordt dan binnen veertien dagen teruggestort op uw rekening. Het terugsturen van een artikel betaalt u echter zelf. De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt (moment van ontbinding). De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.
Als het voor u onmogelijk is om een artikel binnen veertien dagen te retourneren, kunt u contact opnemen met Ecotex, zodat een andere regeling kan worden getroffen. Artikelen die zijn gedragen, gewassen of beschadigd kunnen niet worden teruggenomen. Waar dat aan de orde is, dient het artikel -zoveel als mogelijk is- te worden teruggestuurd in de originele en onbeschadigde verpakking van de fabrikant en met aangehecht prijskaartje. Als u een artikel retourneert omdat het niet past, en u een andere maat bestelt, betaalt Ecotex de kosten van de nieuwe zending. Coupons van stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag daarom altijd eerst een staal aan.

Algemene voorwaarden

Ecotex is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk. De algemene voorwaarden van Ecotex vindt u hier.

Bestellen

Bij het afrekenen voert u al uw klantgegevens in, zoals het factuur- en het verzendadres. Wanneer uw bestelling wordt verzonden, ontvangt u een email ter bevestiging. Het grootste deel van de artikelen in onze webwinkel wordt uit voorraad geleverd. Wanneer een artikel niet direct leverbaar is, krijgt u hiervan bericht met een indicatie van de levertermijn. In de winkel zijn alle artikelen volgens de Nederlandse maatvoering aangegeven. De webwinkel is geoptimaliseerd voor een beeldschermresolutie van 1024 bij 768 pixels. Wanneer u problemen heeft met bestellen, stellen wij het op prijs als u ons een mail stuurt of telefonisch contact opneemt. Wij kunnen dan uw bestelling opnemen en invoeren.

Betalen

In de webwinkel zijn er vier mogelijkheden voor uw betalingen:
- door middel van Ideal kunt u snel en gemakkelijk afrekenen.
- door het bedrag van uw bestelling zelf over te maken.
- door het indienen van een Kadobon.
- door achteraf te betalen op rekening, middels de ingesloten factuur.
Deze laatste optie is mogelijk tot een bedrag van 300 euro. Aan nieuwe klanten wordt een vooruitbetaling van 50% gevraagd.
De gegevens hiervoor zijn:
Voor betalingen vanuit Nederland: Triodos NL74 TRIO 0254 6823 91 t.a.v. Ecological Textiles, Roermond
Voor betalingen vanuit het buitenland: IBAN: NL74 TRIO 0254 6823 91 BIC: TRIONL2U t.a.v. Ecological Textiles, Roermond

Cadeaubonnen

U kunt betalen met een cadeaubon van
Kadobon online. Daarmee krijgt u regelmatig mooie kortingen op bepaalde artikelen.

Klachten

Indien u een klacht heeft over de producten of de service van Ecotex, verzoeken wij u contact op te nemen door middel van email of telefoon. We nemen uw klacht binnen twee dagen in behandeling en doen een voorstel voor de oplossing ervan.

Verzenden en verzendkosten

Na ontvangst van uw betaling wordt de bestelling direct verzonden. U ontvangt hierover per email bericht. Als uw bestelling als postpakket verzonden wordt, ontvangt u het trackingnummer van uw pakket waarmee u de zending te allen tijde kunt traceren.
Uw bestelling wordt verzonden in een stevige kartonnen doos of in een stevige papieren envelop, wanneer de afmetingen dit toelaten. Onze zendingen worden bezorgd door Post NL.
Voor verzending binnen Nederland tot een bedrag van 50.00 euro rekent Ecotex 1,95 euro. Vanaf 50 euro worden geen verzendkosten gerekend. Voor verzending naar andere Europese landen binnen de zogenaamde EUR1 zone worden geen kosten gerekend bij bestellingen van meer dan 100 euro. Voor bestellingen tot 100 euro wordt een bijdrage in de verzendkosten van 4,95 euro gerekend.

Vragen

Heeft u vragen over onze webwinkel, neem dan s.v.p. contact op met Ecotex, telefoon 0475-334073, mobiel 0623-927679 of via email
info@ecotex.nl.
 
Ecotex is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord- en Midden Limburg onder nummer 1205 7676.