HERENKLEDING VAN NATUURLIJKE MATERIALEN

HERENKLEDING VAN BIOLOGISCHE KATOEN, HENNEP EN ANDERE NATUURLIJKE MATERIALEN

Maak een keuze en ontdek herenkleding van hennep, katoen, linnen en wol. Natuurlijke materialen, fair gemaakt en maximaal comfortabel.


Biologische herenkleding van natuurlijke materialen

Biologische herenkleding van natuurlijke materialen is een duurzame keuze voor mannen die zich bewust zijn van de impact van hun kledingkeuzes op het milieu en de gezondheid. Natuurlijke materialen zijn afkomstig van planten, dieren en mineralen, en zijn hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot synthetische materialen die gemaakt zijn van petrochemische stoffen (dus gebaseerd op aardolie) en niet afbreekbaar zijn.

Biologische herenkleding wordt gemaakt van biologisch geteelde gewassen, wat betekent dat er geen schadelijke pesticiden en herbiciden worden gebruikt die het milieu kunnen vervuilen en de gezondheid van de boeren en arbeiders kunnen schaden. Biologisch katoen, linnen, hennep en wol zijn enkele van de meest gebruikte materialen in biologische dameskleding.

Biologisch katoen, linnen, wol

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliƫn en pesticiden. Hierdoor is het zachter en ademender dan conventioneel katoen en veroorzaakt het minder allergische reacties. Biologisch katoen wordt gebruikt om verschillende soorten kleding te maken, zoals T-shirts, jurken, broeken en ondergoed.

Linnen is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van de stengels van de vlasplant. Het is een duurzaam materiaal omdat het weinig water nodig heeft en ook als het conventioneel wordt geteeld weinig pesticiden vereist. Linnen is lichtgewicht, ademend en koel, en wordt vaak gebruikt om zomerse kleding te maken, zoals jurken en broeken.

Hennep is een zeer duurzaam materiaal dat wordt gemaakt van de vezels van de hennepplant. Het is een snelgroeiende plant die weinig water nodig heeft en geen pesticiden vereist. Hennep is een sterk en duurzaam materiaal dat gebruikt kan worden om verschillende soorten kleding te maken, zoals T-shirts, broeken en jassen.

Wol is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van schapen. Het is een duurzaam materiaal omdat het hernieuwbaar is en biologisch afbreekbaar. Wol is warm, ademend en vochtregulerend en wordt vaak gebruikt om winterkleding te maken, zoals truien, jassen en sjaals.

Biologische herenkleding van natuurlijke materialen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de drager. Natuurlijke materialen zijn minder irriterend voor de huid en ademen beter dan synthetische materialen, wat kan helpen om oververhitting en transpiratie te verminderen. Door te kiezen voor biologische herenkleding van natuurlijke materialen kunnen vrouwen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de planeet en tegelijkertijd genieten van comfortabele en stijlvolle kleding. 


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.