mb12

Over Ecotex

Initiatiefnemer van Ecotex is Marita Bartelet.

In 2005 werd Ecological Textiles opgericht door Marita Bartelet. Ecological Textiles is een groothandel in ecologische stoffen (biologische katoen, hennep, linnen, wol, zijde, tencel), garens, band e.d. die zich richt op bedrijven. In het verlengde daarvan werd in hetzelfde jaar ook Ecotex opgericht als een webwinkel voor particulieren. 

Het was een tijd waarin biologische kleding nog moeilijk te verkrijgen was. Dat is in de loop van de jaren veranderd. Voor iedereen die zich interesseert voor de herkomst van kleding is nu duidelijk dat de mode-industrie in zijn huidige vorm grote problemen met zich meebrengt. Ook veel kledingmerken zijn geheel of gedeeltelijk overgestapt op het aanbieden van ecologisch en ook sociaal verantwoorde kleding waarvan vaststaat dat de milieu-impact zo beperkt mogelijk is en waarin ook conform hoge sociale standaarden wordt gewerkt.

Het is onze overtuiging dat natuurlijke materialen beter zijn voor mens en natuur. Kleding die is gemaakt van natuurlijke materialen draagt volgens ons bovendien een stuk fijner dan kleding waarin veel synthetische vezels zijn verwerkt.

Om ons commitment te onderstrepen zijn zowel Ecological Textiles als Ecotex GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel.