DAMESKLEDING VAN BIOLOGISCHE KATOEN, HENNEP & LINNEN

DAMESKLEDING VAN ECOTEX: TRENDY, BIO, NATUURLIJK EN FAIR GEMAAKT

Biologische dameskleding van natuurlijke materialen is een duurzame keuze voor vrouwen die zich bewust zijn van de impact van hun kledingkeuzes op het milieu en de gezondheid. De natuurlijke materialen in de collectie van ECOTEX zijn afkomstig van planten en dieren (wol). Ze zijn hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Waar mogelijk is de kleding GOTS-gecertificeerd, je beste garantie dat er in het hele productieproces is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische normen.

 

Naar de verschillende categorie├źn


Veel bekeken

Ondergoed en nachtkleding van biologische katoen

Ondergoed en nachtkleding

Kijk hier voor slips, BH's, hemdjes, ondershirts en nachtkleding van biologische katoen. Alle artikelen van biokatoen zijn GOTS-gecertificeerd, in enkele gevallen dragen de artikelen het iets 'strengere' keurmerk IVN-Best. De GOTS-certificering laat een klein percentage synthetische vezel toe. Nogal wat mensen zijn echter  gevoelig voor synthetische materialen, vooral als die direct op de huid worden gedragen zoals het geval is met ondergoed. Daarom vind je hier tevens een categorie met ongeverfde artikelen zonder synthetische vezels.Blouses

Blouses en shirts van natuurlijke materialen, zoals (biologische) katoen, linnen en hennep. Kijk hier voor alle modellen, ook voor lange tunieken en mouwloze blouses.

Blouses van biologische katoen en hennep


Truien en vesten van biologische katoen en wol

Truien en vesten

Je vindt hier zowel dikke wollen truien en vesten als lichtere hoodies van biologische katoen maar ook spencers en jasjes. Al deze artikelen bevatten slechts een minimale hoeveelheid (en daargaans helemaal geen) synthetische materialen.
Biologische dameskleding van natuurlijke materialen

Biologische dameskleding van natuurlijke materialen is een duurzame keuze voor vrouwen die zich bewust zijn van de impact van hun kledingkeuzes op het milieu en de gezondheid. Natuurlijke materialen zijn afkomstig van planten, dieren en mineralen, en zijn hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot synthetische materialen die gemaakt zijn van petrochemische stoffen (dus gebaseerd op aardolie) en niet afbreekbaar zijn.

Biologische dameskleding wordt gemaakt van biologisch geteelde gewassen, wat betekent dat er geen schadelijke pesticiden en herbiciden worden gebruikt die het milieu kunnen vervuilen en de gezondheid van de boeren en arbeiders kunnen schaden. Biologisch katoen, linnen, hennep en wol zijn enkele van de meest gebruikte materialen in biologische dameskleding.

Biologisch katoen, linnen, wol

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke chemicali├źn en pesticiden. Hierdoor is het zachter en ademender dan conventioneel katoen en veroorzaakt het minder allergische reacties. Biologisch katoen wordt gebruikt om verschillende soorten kleding te maken, zoals T-shirts, jurken, broeken en ondergoed.

Linnen is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van de stengels van de vlasplant. Het is een duurzaam materiaal omdat het weinig water nodig heeft en ook als het conventioneel wordt geteeld weinig pesticiden vereist. Linnen is lichtgewicht, ademend en koel, en wordt vaak gebruikt om zomerse kleding te maken, zoals jurken en broeken.

Hennep is een zeer duurzaam materiaal dat wordt gemaakt van de vezels van de hennepplant. Het is een snelgroeiende plant die weinig water nodig heeft en geen pesticiden vereist. Hennep is een sterk en duurzaam materiaal dat gebruikt kan worden om verschillende soorten kleding te maken, zoals T-shirts, broeken en jassen.

Wol is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van schapen. Het is een duurzaam materiaal omdat het hernieuwbaar is en biologisch afbreekbaar. Wol is warm, ademend en vochtregulerend en wordt vaak gebruikt om winterkleding te maken, zoals truien, jassen en sjaals.

Biologische dameskleding van natuurlijke materialen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de drager. Natuurlijke materialen zijn minder irriterend voor de huid en ademen beter dan synthetische materialen, wat kan helpen om oververhitting en transpiratie te verminderen. Door te kiezen voor biologische dameskleding van natuurlijke materialen kunnen vrouwen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de planeet en tegelijkertijd genieten van comfortabele en stijlvolle kleding. 


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.