stoffen van natuurlijke materialen

Zelf kleding maken of op een andere manier aan de slag met biologische katoen of met een ander natuurlijk materiaal? Ecotex levert kledingstoffen van gecertificeerde biologische katoen, maar ook van hennep, linnen en wol. Daarnaast vind je hier interieurstoffen die geschikt zijn om bijvoorbeeld gordijnen van te maken of om meubelstukken mee te bekleden.


wat is er nieuw?

Als je onze website al vaker hebt bezocht, heb je misschien ook gemerkt dat we ons aanbod in natuurlijke stoffen steeds verder uitbreiden. Elke week proberen we enkele nieuwe artikelen toe te voegen aan de collectie. Hieronder vind je enkele nieuwe aanwinsten.

Canvas van biokatoen en linnen

Een stevige canvas, geweven in een panamabinding die heel geschikt is als interieurstof (gordijnen, meubelbekleding e.d.) maar ook om accessoires als tassen van te maken. Ondanks dat hij meer biologische katoen bevat dan linnen hebben we hem in verband met zijn gewicht, greep en toepassingsmogelijkheden bij de linnen stoffen ondergebracht.

Lees hier verder >>


Wolvlies om kleding of plaids te watteren

Hightech met natuurlijke materialen! Watteren kan nu ook met dit mooie en goed isolerende natuurlijke wolvlies. Een luchtig materiaal, in Europa gemaakt van Europese wol. Een superproduct!

Lees hier verder >>


Stretchy popeline van hennep en tencel

Een chambray van hennep en tencel. De toepassing van verschillende kleuren garens in ketting en inslag geven het doek een levendig karakter. Fijn om te dragen en om zomerkleding van te maken. Een innovatieve materialenblend.

Lees hier verder >>


Geruwde sweatstof van biologische katoen

Aan één zijde geruwde sweatstof, voor het maken van bijvoorbeeld lounge-kleding. Deze tijdloze klassieker is leverbaar in vier kleuren. De stof is GOTS-gecertificeerd.

Lees hier verder >>


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.