BIOLOGISCHE stoffen - BIOKATOEN, HENNEP, LINNEN

ECOLOGISCHE STOFFEN, BIOKATOEN, LINNEN, HENNEP EN WOL AAN DE METER

Zelf kleding maken of op een andere manier aan de slag met biologische katoen of met een ander natuurlijk materiaal? Ecotex levert kledingstoffen van gecertificeerde biologische katoen, maar ook van hennep, linnen en wol. Daarnaast vind je hier interieurstoffen die geschikt zijn om bijvoorbeeld gordijnen van te maken of om meubels mee te bekleden.

Kies je materiaalsoort


MEER INFO OVER DE STOFFENCOLLECTIE VAN ECOTEX

Hoe is de stoffencollectie van Ecotex tot stand gekomen? En hoe is deze opgebouwd? Waarom kiezen we voor natuurlijke vezels en willen we bijvoorbeeld geen stoffen van gerecyclede polyester in de webshop? Waar worden de stoffen gemaakt?
Als je meer wilt weten over dit soort vragen, vind je misschien het antwoord door op deze button te klikken.


HOE HET WERKT

Kies een stof

Bestel staaltjes

Doe een bestelling

Kies een stof waarvan je denkt: daar kan ik iets mee!


De stoffen op de site zijn georganiseerd op grond van de materiaalsamenstelling (katoen, hennep, linnen e.d.) en hun constructie.

Vraag een staal aan van de stof van je keuze


Wil je een stof eerst even bekijken en voelen, bestel dan een staal. We versturen die kosteloos maar probeer je te beperken tot maximaal tien stuks.

Bestel je stof, wij knippen die van de rol en maken hem verzendklaar.


Als je een geschikte stof hebt gevonden, kun je een bestelling plaatsen. De minimale bestelling is één meter. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.
GEWEVEN STOFFEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN

Bijna al onze geweven stoffen zijn gemaakt van Aegeische biologische katoen, die wordt verbouwd in het westen van Turkije. Daar worden de stoffen ook geproduceerd, en vervolgens per vrachtwagen naar ons magazijn vervoerd.

We hebben onze collectie geweven biokatoenen stoffen verdeeld in een aantal categorieën:GEBREIDE STOFFEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN

Net als onze geweven biologisch katoenen stoffen, worden ook de gebreide stoffen van dit materiaal bijna allemaal geproduceerd in West-Turkije.

We hebben deze verdeeld in de volgende stof-categorieën:

  • SWEATSTOFFEN (geruwde en ongeruwde kwaliteiten)
  • INTERLOCK (stretch zonder elastaan en prettig te verwerken)
  • VELOURS (zacht met een fluweelachtig oppervlak)
  • TERRY (zacht en gekenmerkt door lusjes)
  • SINGLE JERSEY (typische T-shirtstof)
  • RIBJERSEYS (boordenstof, met fijne en bredere ribbeltjes)


STOFFEN VAN HENNEP

Hennep is bijzonder duurzaam omdat de plant snel groeit en het daarbij kan stellen zonder herbiciden en pesticiden.

Ecotex biedt niet alleen de meer gangbare Chinese hennepstoffen maar ook hennepstoffen uit Europa.LINNEN STOFFEN

Linnen heeft altijd een bijzondere uitstraling. Net als bij hennep zijn de garens vaak iets onregelmatig wat aan het doek een mooie levendigheid geeft.

Linnen is een materiaal dat nooit weg is geweest en dat vooral de laatste jaren veel nieuwe adepten heeft gewonnen. Het wordt bovendien gemaakt van de vlasplant, die in noordwest-Europa nog veel wordt geteeld.STOFFEN VAN WOL

Ecotex biedt meerdere kwaliteiten wollen stoffen. Daarbij zijn stoffen die GOTS gecertificeerd zijn, soms plantaardig geverfd en soms ook gemaakt van inheemse wol. De aangeboden stoffen zijn allemaal gemaakt van 'mulesingvrije' wol. Bij GOTS-gecertificeerde stoffen is extra aandacht gegeven aan dierenwelzijn en wordt in het verdere productieproces gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen.TENCEL STOFFEN

Tencel is geen echt natuurlijk materiaal maar een door de mens gemaakte vezel, een soort viscose die wordt gemaakt van eucalyptushout. Het grootste verschil met 'gewone' viscose (die ook wordt gemaakt door het chemisch oplossen van plantaardig materiaal) is de oplossing die voor het produceren van tencel wordt gemaakt, bijna volledig herbruikbaar is. Er is met andere woorden sprake van een (nagenoeg) gesloten systeem. Daarnaast verft tencel gemakkelijk aan, zodat daarbij minder water wordt verbruikt. De bomen waaruit de stof wordt gewonnen, staan volgens de producent (het Oostenrijkse chemie-concern Lenzing) in verantwoordelijk aangelegde bossen (FSC bosbouw).


TAUKO: EEN BLAD MET NAAIPATRONEN

TAUKO is een fraai vormgegeven, Engelstalig magazine waarvan het eerste nummer eind 2021 verscheen. Het bevat papieren naaipatronen, illustraties en instructies voor het maken van eigentijdse kleding met daarnaast interviews (met onder andere designers), tips en ander leesvoer voor wie belangstelling heeft voor het brede terrein van ambacht, cultuur en klimaat.

MEER OVER TAUKO


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.