wolvlies - nonwoven van wol

NONWOVEN VAN WOL EN PLA VOOR VULLING EN ISOLATIE

Dit wolvlies is te gebruiken als isolatielaag in en wattering van kleding (jassen, vesten, luxe-ochtendjassen), dekens of plaids. Hiertoe wordt deze 'nonwoven' tussen twee andere stoffen verwerkt, als in een quilt.
Dit wolvlies is samengesteld uit ca. 85% wol en ca. 15% PLA.


Nonwoven van wol: duurzaam en veelzijdig

Duurzaam en veelzijdig

Dit nonwoven isolatiemateriaal bevat gemiddeld 85% wolvezels, hetgeen resulteert in een functioneel soort watten. Het toegevoegde PLA (gemaakt van mais) verbindt de wolvezels op talloze plaatsen en creëert een duurzame maar zachte vezelvulling voor allerlei textiel en beddengoed.

Het hoge percentage scheerwol maakt dit product een sterke en duurzame vulling voor verschillende soorten mode- en outdoorkleding. Het kan worden gebruikt in actieve kleding, zoals 'puffed' winterjassen, parka's, maar ook in slaapzakken en artikelen als ochtendjassen.


NAAR DE PRODUCTEN

Ademend

Wol kan tot 30-60% van zijn droge gewicht opnemen en afgeven zonder vochtig of klam aan te voelen. Deze natuurlijke eigenschap maakt dit vlies zeer goed ademend. Het vochtopnemende vermogen is ca. dertig keer hoger dan polyester, een materiaal dat eveneens vaak wordt gebruikt voor isolatie. Het spreekt voor zich dat de toepassing van wol dan zorgt voor een beter huidklimaat.

Wol absorbeert vocht uit de omgeving met een hogere luchtvochtigheid en geeft het af in een drogere omgeving. Dit maakt wol tot een perfecte temperatuurregelaar die ons warm houdt in de kou maar ook zorgt voor een verkoelend effect als het warm is.

Tegelijkertijd is wol van nature water- en vuilafstotend. Het biedt ons een ongeëvenaard draagcomfort.

NAAR DE PRODUCTEN
Nonwoven van wol: ademend
Nonwoven van wol: herkomst

Herkomst van de wol

De wol waarvan dit materiaal is gemaakt, is uitsluitend afkomstig van Europese schapen die grazen in Noorwegen, Zweden, de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. De wol is diervriendelijk en mulesing-vrij. De schapen worden altijd zo gehouden dat hun lichaamsfuncties en gedrag niet worden verstoord. De schaapskooien en andere plaatsen waar ze verblijven, zijn voorzien van passend voer en water, rust- en schuilplaatsen.

Samenvattend

  • Wasbaar
  • Ademend
  • Diervriendelijk en vrij van mulesing
  • Gemaakt van Europese wol
  • Geproduceerd in Europa
NAAR DE PRODUCTEN

Bekijk hier de producten

Wasbare wol voor vulling 90 gr

Wasbare wol voor vulling 120 gr

Wasbare wol voor vulling 150 gr

Wasbare wol voor vulling 180 gr