Naturelkleurig hennep band

Ecological Textiles
ET_B0005025N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurig band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Vast geweven smalle band van ca. 25 mm. breed en ca. 2 mm dik, voor de afwerking van kleding of accessoires zoals tassen. De band is geweven in een stevige keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen. Deze band kan worden gebruikt als biesband, verstevigingsband, voor riempjes enz. Door het visgraatmotief is de band toch nog zeer flexibel zodat hij bijvoorbeeld om een naad kan worden geplooid.
Het band is geweven met naturelkleurige garens, dus ongeverfd en ongebleekt. Dat betekent dat de kleur wordt bepaald tijdens het roten, door het samenspel van vezel, aarde, regen en zonneschijn. Het gevolg kan ook zijn dat de kleur tussen verschillende partijen lichte kleurverschillen kunnen vertonen.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_B0005025N
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: ca. 25 mm.
Gewicht: 0,31 gr/m
Wasvoorschrift:

Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gespinnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel