Mondkapjes van biologische katoen met puntdessin

Ecological Textiles
ET_MK grijs puntjes
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Set van drie mondkapjes van biologische katoen met een puntjesdessin

Set van drie niet-medische mondkapjes van biologische katoen. Het mondmasker heeft een warm-grijze ondergrond met daarop roze puntjes. Deze mondmaskers bestaan uit twee lagen stof, waartussen een los meegeleverd filter kan worden gelegd. Dit filter bestaat voor 93% uit een anti-microbiële high-tech vezel. Ook los meegeleverd wordt een buigbare neusbeugel die desgewenst kan worden aangebracht. Zowel de stof als het filter zijn wasbaar tot 95 graden. De mondkapjes zijn gemaakt in een Nederlands confectie-atelier. In verband met de sterk toegenomen vraag naar elastiek, kan de kleur ervan afwijken van het beeld op de foto.
In elke verpakking zitten drie mondkapjes, filters en beugeltjes.

In verband met de toepassing is het niet mogelijk deze mondmaskers te retourneren.

Herkomst
Deze kapjes zijn gemaakt van een popeline, een licht weefsel van (in dit geval) 125 gr/m2.
De katoen is van biologische landbouw, het herkomstland is Turkije. Daar is de katoen ook verwerkt (spinnen, weven enz.) in GOTS-gecertificeerde bedrijven. De kapjes zelf zijn echter niet GOTS-gecertificeerd, omdat zowel de confectie als het digitaal bedrukken in Nederland plaatsvond in niet gecertificeerde bedrijven. Uiteraard kan een kapje met daarin een anti-microbieel filter ook geen GOTS-certificering dragen.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.