DOE HET ZELF

GARENS, NATUURLIJKE VERFSTOFFEN EN VEZELS

Breien met garens van biologische katoen, stoffen verven met natuurlijke kleurstoffen of gaatjes stoppen met ruwe wolvezels? Het zelf maken is weer helemaal in. Kijk rond in deze rubriek, lees en laat je inspireren.


Brei- en naaigaren van biologische katoen, wol en hennep

Breigaren

Brei- en naaigaren van biologische katoen en hennep

ALLE GARENS ZIEN


Plantaardige kleurstoffen

Natuurlijke kleurstoffen

Natuurlijke verfstoffen voor het verven van textiel. Dit zijn vooral kleurstoffen waarmee je in een verfpan of wasmachine stoffen kan verven maar ook potjes textielverf om mee te schilderen of stempelen

ALLE KLEURSTOFFEN ZIENVezels om mee te vullen of te stoppen

Vezels

"Ruwe" en voor het grootste deel onbewerkte vezels om bijvoorbeeld kussens te vullen, te watteren, maar ook om gaatjes in een trui mee te stoppen. Daarnaast vind je hier ook "nonwovens'", naaldvilt.

ALLE VEZELS ZIEN


Fournituren van hennep en biologisch katoen

Fournituren

Kijk hier voor biaisband, elastiek, koord en band van hennep en biologisch katoen.

ALLE FOURNITUREN ZIEN
Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.