Gestreepte zomerbroek van linnen en katoen

Living Crafts
LC_66517_striped_GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Gestreepte zomerbroek van biologisch linnen en biologische katoen

Luchtige zomerbroek in een gestreept dessin (print). Gemaakt van koel linnen (55%) en katoen (45%), met een los riempje/koordje van dezelfde stof. Aan de bovenkant is de broek elastisch, de pijpen zijn aan de onderkant afgewerkt met een kleine omslag. Aan de zijkant zijn steekzakken aangebracht, aan de achterkant opgestikte zakken. De lichte en zomerse materialen bieden een fijn draagcomfort en geven de broek een nonchalante en relaxte look.
Fair geproduceerd en GOTS gecertificeerd.

Linnen in deze broek

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant, een van de oudste cultuurgewassen op aarde en in West-Europa nog steeds veel verbouwd. Vlas is een klein en tenger plantje, maar enorm veelzijdig. Uit de zaadjes (lijnzaad) wordt olie geperst en de stengels kunnen worden verwerkt tot textiel.
Linnen is koel, ademend, en kleding die ervan is gemaakt heeft een lange levensduur. Met name in de zomer draagt het koel aanvoelende linnen door zijn natuurlijke eigenschappen erg fijn.

Linnen is minder elastisch dan bijvoorbeeld katoen, en zal daardoor sneller kreuken. Dat is met name het geval bij artikelen die zijn gemaakt van geweven linnen stof. Door de menging met katoen is de kreuk in deze broek erg beperkt. De menging met katoen heeft nog twee andere voordelen: het maakt de broek wat lichter dan wanneer deze van 100% linnen zou zijn gemaakt, én ook wat goedkoper.

Zowel het linnen als de katoen in deze broek zijn biologisch en de broek is GOTS-gecertificeerd. Dat betekent onder andere: geen bestrijdingsmiddelen op de planten, huidvriendelijke natuurlijke materialen, en fair gemaakt.

Materiaal: 55% biologisch linnen, 45% biologische katoen
Kleur: Zwart-wit gestreept
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: GOTS