Shirt van linnen

Living Crafts
LC_66608 GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Donkerrood damesshirt van honderd procent linnen

Eenvoudig en casual shirt van 100 procent biologisch linnen, ideaal voor de warme zomerdagen.
Het artikel is gemaakt uit slechts twee delen, heeft een niet al te ruime V-hals en korte mouwtjes die naadloos zijn gemaakt en een kleine omslag hebben. In de zoom is een klein splitje aangebracht, wat het luchtige karakter van het shirt benadrukt.
Het shirt is niet als één geheel geverfd (garment dye) maar gemaakt van in verschillende kleurtonen geverfde garens. Daardoor is een melange-effect ontstaan.

  • zomers materiaal
  • melange-effect
  • V-hals

Materiaal: 100% biologisch linnen
Kleur: donkerrood
Ontwerp: T-shirt met korte mouwen en V-hals
Fabrikant: Living Crafts
Wassen: 30 graden, aan de lucht laten drogen

Draagcomfort
Linnen is een bastvezel, gemaakt van het vlasplantje en een van de eerste materialen waar de mens kleding van maakte. Linnen voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriële en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt linnen altijd koel aan. Dit maakt linnen een perfecte zomerstof.
Een eigenschap van bastvezels als linnen en hennep is ook dat ze niet bijzonder elastisch zijn. Een gevolg daarvan is dat ze sneller kreuken, vooral in vergelijking met zeer elastische vezels als wol. Het kreuken gebeurt vooral in geweven stoffen en is in gebreide linnen (zoals dit shirt) heel beperkt.GOTS-gecertificeerd
Dit shirt is GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. GOTS garandeert dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de vlas verbouwende boer tot in het confectie-atelier. Hier kan je meer lezen over GOTS. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Kleur: donkerrood
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten