Longsleeve van biologische katoen

Living Crafts
LC_63879 avocado
    Levertijd:1-2 wekdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Damesshirt van biologische katoen in avocadokleur

Damesshirt van biologische katoen in groene kleur
Een allrounder in je garderobe die zowel in een casual outfit als in een elegante avondstijl past. Gemaakt van 100 procent biologische katoen. Het gebruikte slub-garen geeft deze longsleeve een fijne structuur die fijn aanvoelt en ook optisch iets doet. Het shirt heeft een boothals en is licht getailleerd wat bijdraagt aan een mooi vrouwelijk figuur. Het artikel is GOTS-gecertificeerd, Made in Europe en vegan.

  • allrounder
  • slubgaren
  • licht getailleerd

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat dit shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen groen is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.


Een allrounder in je garderobe

Gemaakt van honderd procent biologische katoen. Het gebruikte slubgaren geeft een licht melange-effect en voelt fijn aan.

100% biologische katoen

Voor een shirt van 'conventionele' katoen zou gemiddeld 165 gram pesticiden en insecticiden worden gebruikt. Voor een shirt van biologische katoen wordt dit niet gebruikt.


Huidvriendelijk

Biologische katoen is huidvriendelijk maar ook de verfstoffen zijn dat. In de GOTS-certificering is het gebruik van verfstoffen die bekend staan als allergeen verboden.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: avocado
Fabrikant: Living Crafts