Jersey-blouse van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH899 peanut
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Donkergele jerseyblouse van hennep en biokatoen

Jerseyblouse van hennep en biologische katoen

Donkergele, vlot ogende jerseyblouse van hennep (55%) en biologische katoen (45%). De blouse heeft een ruime halsopening met daaronder een knopenlijstje. De kraag en het knopenlijstje zijn geweven en daardoor wat steviger. De knoopjes zijn gemaakt van parelmoer.

  • vlotte casual stijl
  • gemaakt van hoogwaardige materialen
  • knopenlijstje met parelmoeren knoopjes

Jersey-blouse van hennep en biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep in deze stof werd geteeld in Noord-China, de biologische katoen is uit India. De garens en het doek zijn geproduceerd in China in een geintegreerd bedrijf (spinnen, breien/weven, confectie) dat op alle gebieden in het productieproces voldoet aan Europese standaarden. Producent HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: geel
Fabrikant: HempAge