DAMESKLEDING VAN HENNEP

Alle dameskleding van hennep bij elkaar! Je vindt hier artikelen die gemaakt zijn van honderd procent hennep, maar ook kleding die is gemaakt van een menging van hennep en biologische katoen of een ander materiaal. Alle artikelen zijn fairtrade gemaakt, dus onder goede sociale omstandigheden, voor een faire beloning, en van kinderarbeid is geen sprake 


Damestrui van wol, hennep en biologische katoen

ZANDKLEURIGE TRUI VAN WOL MET HENNEP EN BIOKATOEN

Een dubbelbreisel met een buitenkant van honderd procent wol en een zachte binnenkant van hennep en biologische katoen. Fijngebreid en voorzien van een grote kraag.


SLIPOVER VAN HENNEP EN BIOLOGISCHE KATOEN

Modieuze slipover van hennep en biologische katoen. Een ruim model met een grote V-hals en brede boordjes. Deze slipover is er in twee kleuren.

Slipover van hennep en biologische katoen

EN VERDER...

Blouse zonder mouwen

Navyblauw slubshirt van hennep en biokatoen

Slubshirt van hennep en biokatoen

Tuniek van hennep en biokatoen

Tuniek van hennep en biokatoen

Damesshirt van hennep en biokatoen

Witte kimonoblouse van hennep en biokatoen

Navyblauwe kimonoblouse van hennep en biokatoen

Zomerblouse van hennep en biokatoen

Lichtblauwe kimonoblouse van hennep en biokatoen

Slipover van hennep en biologische katoen

Witte zomerbroek van hennep

Bruine zomerbroek van hennep

Damesjeans van hennep en biokatoen

Gestreepte top van hennep en biologisch katoen

Zomerse vrijetijdsbroek van hennep

Blauw watervalshirt van hennep en biologische katoen

Top van hennep en biologische katoen

Top van hennep en biologische katoen

Jurk van hennep en biologische katoen

Witte sneakers met hennep

Zomerbroek van 100 procent hennep

Zomerbroek van 100 procent hennep

Gestreepte jurk van hennep en biokatoen

Damesblouse van hennep en biologische katoen


 

Hennep wordt door velen beschouwd als de meest ecologische textielvezel. Geen wonder want hennep wordt milieuvriendelijk geteeld, zonder gebruik van insecticiden of onkruidverdelgers, heeft weinig water nodig, en is volledig composteerbaar. Hennep is zeer geschikt om kleding van te maken.De eigenschappen van kleding, hoe het voelt en draagt wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door de natuurlijke eigenschappen van de vezel. Hennep houdt weinig lucht vast en heeft geringe isolerende eigenschappen. Daarom voelt hennep fris en koel aan, wat het een ideaal materiaal maakt om er zomerkleding van te maken. Hennep neemt snel water op en geeft het ook weer snel af aan de lucht, wat op warme dagen zorgt voor comfort. Ook als je het direct op de huid draagt, voelt hennep prettig aan, al is het een wat stuggere en minder elastische vezel dan bijvoorbeeld katoen. Die relatieve stijfheid veroorzaakt ook dat het materiaal sneller kreukt, iets dat je met name ziet in geweven bovenkleding van honderd procent hennep. Het is een eigenschap die nu eenmaal hoort bij dit unieke materiaal en die voor velen (waaronder Georgio Armani) ook weer charmant wordt gevonden. Om de kreuk te verminderen wordt hennep vaak toegepast in een combinatie met (biologische) katoen. Een andere reden daarvoor is dat de productie van hennep nog steeds erg duur is. Door de menging met katoen is het mogelijk om kleding te maken waarin de natuurlijke eigenschappen van hennep toch goed naar voren komen, en tevens de kostprijs wordt gedrukt.