Raglanshirt van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH240-tomato
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Navyblauw raglanshirt van biologische katoen en hennep

Tomatenrood raglanshirt met driekwart-mouwen, gemaakt van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Gemaakt van een gevlamd garen, wat een bijzonder effect geeft. Het shirt heeft mooi ingezette raglanmouwen en een diepe, afgeronde V-hals. Hennep is een vezel die aan kleding een structuur geeft die ‘anders dan anders’ is. Netjes, maar ook relaxed. Het model is casual fit en de stof heeft een medium dikte (175 gr/m2).

Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in dit frisgroene shirt voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.
Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.
Herkomst materialen
De hennep in dit rode shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Navy
Fabrikant: HempAge
Reinigen: 30 graden