Damesvestje van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH323 fern
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Groen damesvestje van hennep en biologische katoen

Varengroen damesvestje van hennep en biologische katoen

Modisch, gebreid damesvestje van gerecyclede hennep (38%), gerecyclede biologische katoen (32%) en biologische katoen (30%). Het vestje heeft een vrouwelijke, ronde halsopening, knoopjes van paarlemoer en gemaakt in normal fit. Dit artikel is gemaakt uit doek met een gewicht 290 gr/m2, dat is een redelijk stevige kwaliteit.
Het gerecyclede materiaal is 'pre-consumer', bijvoorbeeld snijresten in de fabriek.

  • gerecyclede materialen
  • eigentijds
  • normal fit


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Bijgevolg voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep voor dit shirt (kleur: fern of varen) werd geteeld in Noord-China, de biologische katoen is uit India. De garens en het doek zijn geproduceerd in China in een spinnerij/breierij die op alle gebieden in het productieproces voldoet aan Europese standaarden. Het merk HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, en verplicht zich zo tot het handhaven van een hoge sociale standaard in de productieketen.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: groen
Fabrikant: HempAge